Projektledare Marknads-PR till Cancerfonden (vikariat)

Tillsatt

Stockholm

Vill du vara med och bidra till att stärka förtroendet för Cancerfondens varumärke, samt öka synligheten och engagemanget kring organisationens verksamhet? Vi söker nu en Projektledare Marknads-PR som har i uppgift att bidra till att stärka förtroendet för Cancerfondens varumärke samt öka synligheten och engagemanget kring organisationens verksamhet. Läs mer här och skicka in din ansökan!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Kollektivavtal

Till Cancerfonden söker vi en Projektledare Marknads-PR. Detta är ett vikariat under 1 år på heltid med start i september. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Tjänsten är placerad på Cancerfondens kontor i Stockholm.

Vill du vara med och bidra till att stärka förtroendet för Cancerfondens varumärke, samt öka synligheten och engagemanget kring organisationens verksamhet?

Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler överleva. För att nå dit arbetar vi med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden får inget statligt stöd utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Sedan 1951 har vi delat ut 11 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. I dag överlever två av tre cancer. På 50-talet var det en av tre. Vi har kommit långt, men vi är inte framme.

På kontoret i centrala Stockholm arbetar ett 70-tal medarbetare och nu söker vi en Projektledare Marknads-PR, till enheten Press, PR och Opinion.

Om tjänsten
Som Projektledare Marknads-PR har du i uppgift att bidra till att stärka förtroendet för Cancerfondens varumärke samt öka synligheten och engagemanget kring organisationens verksamhet. Tillsammans med övriga medarbetare på Cancerfondens PR- och pressenhet skapar du synlighet kring organisationens arbete med kunskapsspridning, opinionsbildning och insamling.

I rollen som Projektledare marknads-PR planerar du och genomför PR-aktivering av kampanjer såsom exempelvis Rosa bandet och TV-galan ”Tillsammans mot cancer”. Du verkar i samarbete med dina kollegor på Cancerfonden men också med Cancerfondens ambassadörer, influencers och företagspartners. Allt för att Cancerfondens viktiga frågor ska synas i så stor utsträckning som möjligt. Som projektledare inom Marknads-PR rapporterar du till enhetschefen press & PR. Du arbetar också nära dina kollegor inom PR och Press, Marknad, Content och Företagssamarbeten.

Ansvar

 • PR-aktivering vid kampanjer
 • Tillsammans med kollegor från Press och PR, content, marknad och externa byråer ta fram planer, kommunikationsbudskap, kreativa innehållsidéer och tillvägagångssätt till olika målgrupper för kampanjer
 • Leda projekt från ax till limpa
 • Identifiera och bygga relationer med influencers och samarbetspartners, samt bearbeta och skapa relationer med journalister, mediehus, nätverk och andra intressenter
 • Att hitta nyhetskrokar och ta ut dem i egna och förtjänta kanaler
 • Skriva pressmeddelanden, texter och budskap för sociala medier
 • Att säkerställa uppföljning, utvärdering samt presentation av utfall av alla PR-aktiveringar och aktiviteter

Vem vi söker
Vi tror att du har arbetat som konsult på byrå inom Marknads-PR. Du är en van projektledare med förmåga att driva och leverera projekt och kampanjer med många intressenter och kontaktytor. Du kan med lätthet driva flera projekt parallellt, även i tidvis mycket intensiva arbetssituationer.

Du har en bred förståelse för sociala medier och det digitala medielandskapet, samt förmågan att kreera kommunikationsidéer utifrån den förståelsen och kan producera content som kan få olika kanaler att samverka. Du har även en utbildning inom kommunikation, journalistik eller marknadsföring och du har goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt.

Upparbetade relationer/befintligt nätverk bland journalister och influencers samt erfarenhet från Influencer Marketing är meriterande.

Personliga egenskaper

 • Förmåga att bygga och underhålla relationer, såväl internt som externt
 • Kontaktskapande, skapa goodwill och gör ett gott intryck
 • Noggrann och strukturerad
 • Personlig mognad och ett gott omdöme
 • Har lätt att kommunicera på ett positivt och entusiastiskt sätt
 • Målmedveten
 • Förändringsbenägen

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM. Vi är nyfikna på dig! Skicka genast in din ansökan eftersom vi löpande går igenom kandidaturvalet och uppdraget kan bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver, annars håller vi dig uppdaterad. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Lisa Andelius (la@kimm.se) och Konsultchef Emma Knaggård Wendt (ekw@kimm.se). Dessvärre kan vi inte ta emot ansökningar via mail utan du skickar in din ansökan genom annonsen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Kommunikatör med redaktionellt fokus till Nordic Growth Market (deltid)

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll för digitala kanaler? Har du erfarenhet och/eller god kännedom om finansmarknaden och aktiehandel? Då kan rollen som Redaktör / Kommunikatör för NGMs webb och sociala medier vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete inom finansbranschen, är driven och har intresse för att arbeta med text, foto och film. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Webbanalytiker till Miljonlotteriet

På Miljonlotteriet kämpar vi för ett samhälle där ingen far illa av alkohol eller andra droger. För att möta framtiden förnyar vi oss och ställer om till en mer datadriven kommunikation samtidigt som vi utvecklar vår försäljning. Har du framgångsrikt arbetat med analyser och insikter med fokus på ökad konvertering hoppas vi att du vill göra skillnad tillsammans med oss.

Göteborg Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Specialist

Har du erfarenhet av att förstå och skapa framgång utifrån ett digitalt marknadsföringsperspektiv? Drivs du av att vara del i ett team och företag som skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle? Då kan denna roll vara precis det du söker. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Marketing Specialist i uppbyggnaden av ett nytt varumärke, en ny avdelning och en ny roll.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Kommunikatör internkommunikation

Vi söker nu en Kommunikatör med ansvar för internkommunikation. Som Kommunikatör hos Arriva kommer du att spela en viktig roll i de utvecklingsprojekt och den digitala transformation som präglar vårt kommunikationsarbete.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer