Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikatör med inriktning PR och sociala medier till växande bostadsbolag

Willhem växer och står inför spännande utmaningar inom kommunikationsområdet. Nu söker vi dig som vill ta vårt arbete med sociala medier till nästa nivå genom din talang för att skapa engagerande kommunikation till våra olika målgrupper. Välkommen till ett omväxlande, utvecklande och roligt jobb i ett ungt och växande bostadsbolag!

Som vår nya kommunikatör blir din inriktning redaktionell kommunikation, PR och sociala medier. Du kommer att arbeta i fräscha lokaler på huvudkontoret mitt i centrala Göteborg, där du är del av ett team om totalt fyra personer. Avdelningen arbetar löpande med att stötta organisationen i kommunikations- och marknadsfrågor med målet att stärka Willhems varumärke. Tjänsten är delvis ny, så du behöver se positivt på att vara med och forma rollen och bidra till fortsatt utveckling inom området. Hos oss på Willhem får du arbeta i ett bolag i kontinuerlig utveckling, tillväxt och förändring och du bör uppskatta möjligheten att få vara med och sätta avtryck.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Planera, producera och publicera innehåll i våra externa kanaler
  •  Vara ansvarig redaktör för sociala medier
  • Ta fram en contentplan och vara samordnande för nyhetsarbetet i gruppen
  • Stötta våra lokala ortskontor med att skriva pressmeddelanden utifrån en lokal vinkel samt övrigt kommunikationsstöd
  • Utveckla mallar och verktyg för bland annat kundkommunikation
  • Producera digitala nyhetsbrev
  • Vara delaktig i arbetet med att utveckla vår hållbarhetskommunikation samt bidra i övriga kommunikationsprojekt, till exempel intranätutveckling

Vem är du?

Vi söker dig som har förmågan att hitta nyheter både inom och utanför organisationen och som kan omvandla dina idéer till värdeskapande innehåll. Du är kreativ, tar egna initiativ och trivs i producentrollen! Vi tror att du är en kommunikativ och serviceinriktad person som är lyhörd för organisationens behov och har lätt för att bygga relationer. För dig är det naturligt att planera ditt arbete självständigt, följa upp det mot våra kommunikationsmål och föreslå förbättringar.

Din bakgrund

Utbildning inom kommunikation, marknad eller media är ett krav tillsammans med minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du behöver ha känsla för färg och form, baskunskaper i InDesign och Photoshop och vara en van användare av digitala verktyg. Har du erfarenhet av Episerver, Apsis och kan skapa rörligt material är det ett stort plus. Självklart är du en skicklig skribent som med lätthet kan målgruppsanpassa ditt budskap efter mottagare och kanal. Det är positivt om du har arbetat i bolag med starkt kundfokus, t ex service eller konsumtion, och gärna med geografiskt spridd verksamhet.

Nyfiken?

I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller vår rekryteringsprocess urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Tyvärr kan vi inte kan ta emot din ansökan via mail, utan du behöver göra det direkt via annonsen eller på Kimm.se. Däremot svarar vi gärna på dina frågor som du kan ställa direkt till ansvarig rekryteringskonsult på KIMM/Wise Professionals, Stina Scheller, stina.scheller@wise.se. Vi vill ha din ansökan senast 30:e augusti, och vi vill poängtera att vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Willhem jobbar vi för att både hus och människor ska må bra. Som ett av de ledande bostadsbolagen i Sverige tror vi på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi är ett företag med långsiktiga ambitioner för såväl kunder och fastigheter som för våra medarbetare. Nya idéer inom strategiska utvecklingsområden som hållbar utveckling och digitalisering ska bidra till ambitionen att vara ett ovanligt nyskapande bostadsbolag som ska sätta ett avtryck i branschen. Ägare är Första AP-fonden. Läs mer på oss, vår historia och våra värderingar på vår hemsida.

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Privat sjukförsäkring