Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Creative Director & Chef till ICA Reklam

Vi ska göra varje dag lite enklare. Som ett led i den föräningsresa vi nu är i behöver vi dig som vill arbeta som kreativ ledare med utgångspunkt i varumärkes- och identitetskoncept. Ditt arbete kommer vara att utmana och inspirera med nya budskap för att förnya våra kunder. Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?

Visste du att ICA Reklam är en av Sveriges största kommunikationsbyråer? Här möts en härlig blandning av talanger och personligheter, som alla delar målbilden att skapa kommunikation som gör skillnad – både för våra kunder och för deras kunder.

Tillsammans har vi en unik ICA-kunskap, mängder av kollegor med olika spetskunskaper och vi strävar hela tiden efter att utvecklas. Allt det här gör det lätt att känna stolthet över det vi gör, vilka vi är och vad vi står för. Här skapar vi tillsammans kommunikation åt våra kunder så att de ska kunna nå ut med rätt budskap i rätt kanal vid rätt tidpunkt. Det är så vi bidrar till att göra varje dag lite enklare.

För att möta framtidens och våra kunders behov är ICA Reklam i en spännande förändringsresa och som ett led i detta behöver en av våra avdelningar stärkas upp med en Creative Director & Chef. Vill du gå till jobbet för att leda kunder, medarbetare och projekt utifrån kreativa koncept? Då vill vi gärna utvecklas ihop med dig.

Det här är ditt framtida jobb

Som Creative Director kliver du in i en viktig roll hos oss, där du är ytterst ansvarig för att leda och guida ditt team i koncept- och identitetsuppdrag mot valda kunder. Förutom att leda den kreativa processen så är du chef över de kreatörer som finns inom ditt kund- och kompetensområde. Det innebär att du är ansvarig för dina medarbetares utveckling och leverans. Tillsammans med en Strategisk Projektledare för samma kund- och kompetensområde kommer ni att bygga och leda ert kundteam.

Ditt arbete kommer innebära att du utmanar och inspirerar våra kunder med nya koncept och identitetsarbete, både för att öka kundnöjdheten och främja våra kunders affär. Tillsammans med Strategisk Projektledare tar du fram budget, mål och aktiviteter för att nå mål. Ni driver på arbetet med debreif/kreativ breif och förankrar detta hos teamet och hos kund. Du kommer även säkerställa att era processer är kvalitetssäkrade, samt att det finns verktyg och rutiner som stödjer avdelningens och teamets uppdrag.

Du lägger störst fokus i konceptfasen fram till godkänd konceptpresentation, men säkerställer överlämning till produktion och bevakar leveransen så den bibehåller den kreativa nivån som ni önskar.

Vem är du?

It´s cool to be kind. Därför lägger vi stor vikt vid vem du är som person, och har alltid mångfald och hållbarhet i fokus. Rollen som Creativ Director & Chef kommer passa dig som vill vill ha ett kreativt fokus där du genom din kompetens kan coacha, leda och utveckla människor. Din kreativitet grundas i affärsnytta och en vilja att utveckla kundens affär. För att kunna leda ditt kreativa team och våra kunder behöver du vara tydlig genom förväntningar och mål. Och ja, du leder ett kreativt team vilket gör att din förmåga att planera och prioritera kommer vara viktig för att du ska bli framgångsrik i rollen.

Vi kommer värdesätta att du vågar utforska det nya och att du med din förtroendeingivande personlighet lyckas få med dig människor på de idéer du har. För att du ska vilja stanna och trivas hos oss på sikt vill vi att du förstår och tycker det är positivt att vi är en organisation som gillar att ständigt utveckla oss.

Vad behöver du ha för erfarenhet?

Vi vill att du har din grund som kreatör på en Reklam- eller kommunikationsbyrå eller inhouse verksamhet. Vi tror att du kommer från en roll som CD, Senior Copywriter, Senior AD eller motsvarande vilket gör att du har erfarenhet av att leda kreativa arbetsgrupper. Genom dina tidigare arbeten har du skapat dig en förståelse för omnichannel och du har arbetat med konceptuella erbjudanden mot interna eller externa kunder. Har du dessutom arbetat i en organisation i förändring är vi extra nyfikna på dig.

Intresserad?

Vad roligt! I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Tyvärr kan ansökan inte tas emot via mail, utan du behöver ansöka direkt via annonsen eller på Kimm.se. Stina och Marios är ansvariga för rekryteringen hos KIMM/Wise Professionals och svarar gärna på dina frågor. Du når dem på: stina.scheller@wise.se eller marios.maletsikas@wise.se. Vi vill ha din ansökan senast 23:e augusti, och vi vill poängtera att vi kommer gå igenom ansökningarna löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Lunchförmåner, Personalrabatt