Copywriter & Lead Communication till RevolutionRace

Tillsatt

Göteborg Rekrytering

Vi är ett av Sveriges snabbast växande e-handelsbolag, där vi idag säljer outdoorkläder i 30 länder. Nu söker vi en Copywriter & Lead Communication som tar ägandeskap för vår skriftliga kommunikation och ansvarar för att skapa förstklassigt innehåll till alla våra kanaler. Har du minst tre års erfarenhet av att producera text till digitala plattformar och har ett brinnande intresse för outdooraktiviteter hoppas vi kunna fånga ditt intresse.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Personalrabatt

RevolutionRace är bolaget som gått från noll till 300 miljoner på 5,5 år! Vi är ett av Sveriges snabbast växande e-handelsbolag och vi är stolta över att gå vår egen väg när det kommer till marknadsföring, design och hur vi väljer att bygga vårt bolag. I en konservativ bransch som säljer överprisade outdoorkläder gör vår målsättning oss unika: Våra kunder ska vara mer nöjda med de plagg vi levererar, än de plagg de köper för dubbla kostnaden. Vi älskar framgångar och tar nu sikte på miljarden med mycket glädje på vägen. Vill du vara med oss när vi når det målet?

Vi säljer outdoorkläder i 30 länder och kommunicerar med våra kunder genom kampanjer, annonser, nyhetsbrev och självklart via våra 14 onlinebutiker. Vi kommer gå in i fler marknader och vi har höga ambitioner på effektivitet och relevans när det kommer till kommunikationen med våra kunder. Du som vår nya Copywriter & Lead Communication kommer få ett ägandeskap för vår skriftliga kommunikation och arbeta med att skapa förstklassigt innehåll till alla våra kanaler.

Ditt nya jobb
Du kliver in i en fas som andas utveckling och nästa steg. Med en årlig tillväxt på 30% och hög lönsamhet vill vi nu bygga en stabil grund för framtiden. Vi har flera nya system som ska implementeras där vi behöver skapa innehåll samtidigt som vi behöver leverera säljdrivande texter till våra kampanjer och utskick. Som vår nya Copywriter & Lead Communication kommer du få ett ägandeskap för vår skriftliga kommunikation och säkerställa att vi levererar på lokala språk till samtidiga marknader.

Hos oss får du möjlighet att använda dig av din säljdrivande och taktiska förmåga att producera copy. Du har ansvar över struktur och interna rutiner för content till alla kanaler samt för processen kring översättningar. Du kommer samarbeta tätt ihop med det kreativa teamet såväl som med de ansvariga för kampanjer och siter.

Arbetsuppgifter i urval:

·        Ägandeskap för den skriftliga kommunikationen mot kund i egna kanaler och paid marketing

·        Utformning av kampanjer enligt marknadsplan, tillsammans med det kreativa teamet

·        Skriva och koordinera SEO-optimering för samtliga sajter och språk

·        Producera säljande copy till Facebook, Google, nyhetsbrev och andra sociala mediekanaler

·        Produkttexter för site och kampanj

·        Producera copy/content för site

·        Koordinering av copy/content internt för varje enskild marknadsföringskanal

·        Projektledning av översättningar internt och externt, inklusive att hitta ett system för detta

·        Säkerställa att vi har rätt samarbetspartners för översättningar

·        Framtagandet av pressreleaser och extern kommunikation

Din erfarenhet
In i rollen kliver du med minst tre års erfarenhet av att ha arbetat med att producera text till främst digitala plattformar och är van med att SEO-anpassa dina texter. Under dessa år har du producerat rena säljdrivande texter samt inspirerande content för ett produktfokuserat varumärke. Det du producerar ska ofta översättas till flera språk, vilket gör att koordinering kring översättningar varit en självklar del av ditt tidigare jobb. Detta gör att du även har arbetat med projekt- eller produktionsledning i någon form och är bra på att skapa rutiner och processer. Du behöver vara flytande i din skriftliga kommunikation på engelska samt förstå och förstås på vårt företagsspråk svenska.

Med fördel kommer du från ett bolag där du behövt leverera copy till flera kanaler och kampanjer samtidigt samt där beslut fattas snabbt. Ditt intresse för outdooraktiviteter kommer ge dig ett stort försprång och skulle du dessutom ha arbetat nära en performance avdelning kommer du snabbt komma in i jobbet.

Vem är du?
Du gillar när det går snabbt och att testa dig fram för att hitta bästa konvertering för det du skapar. Du har en inställning på jobbet som gör att du trivs med ett ”högt och lågt” arbete och anpassar ditt beteende vid nya omständigheter. Vidare är du duktig på att skapa relationer och få förtroende i organisationen. Då rollen är ny och vi är i en utvecklingsfas, behöver du kunna se utvecklingspotential och ha en förmåga att driva de initiativ du tar i mål. När du kreerar har du kunden och affären i fokus samt väljer att först förstå och sedan förstås.

Kort om Revolution Race
Revolution Race startades 2013, idag tillverkar och säljer vi prisvärda och multifunktionella friluftskläder i grym kvalitet under eget varumärke. Kläderna är skapade för att klara tuffa påfrestningar, även under riktigt svåra förhållanden. tillverkar och säljer prisvärda och multifunktionella friluftskläder i grym kvalitet under eget varumärke. Vårt unika sätt att arbeta innebär att vi har fokus på funktion och design tillsammans med att vi står i direktkontakt med både fabrik och kund, utan mellanhänder. När kunden är mer nöjd med vårt plagg, än med som med ett dubbelt så dyrt – då har vi nått vårt mål. Och idag är vi väldigt stolta över att vår kundnöjdhet är på hela 94%! Tillsammans sitter vi sitter i nya fräscha lokaler med bland annat klättervägg och ”gaminghörna” mitt i centrala Borås. Utöver stimulerande arbetsuppgifter och möjligheten att utvecklas i din roll erbjuder vi dig en plats hos ett välmående och snabbväxande företag, med en genuin gemenskap, delaktighet och flexibilitet. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida.

Nyfiken?
Vad roligt! I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Tyvärr kan ansökan inte tas emot via mail, utan du behöver ansöka direkt via annonsen eller på Kimm.se. Stina och Martin är ansvariga Rekryteringskonsulter på KIMM/Wise Professionals och svarar gärna på dina frågor. Du når Stina på stina.scheller@wise.se och Martin på martin.jerrskog@wise.se. Annonsen kommer vara publicerad till 10/10-2019 men vänta inte med att skicka in din ansökan – för vi kommer gå igenom ansökningarna löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger RevolutionRace

Nils Jakobsonsgatan 5D, Borås

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sälj- och Marknadsansvarig till en av Sveriges största byggkoncerner

Vill du arbeta hos en av Sveriges största byggkoncerner med ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling som brinner församhällsutveckling? Då kan rollern som Sälj- och marknadsansvarig vara något för dig. Här får du strategiskt och självständigt driva och genomföra arbetet med försäljning, marknadsföring och kundvård i tilldelade bostadsprojekt. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning samt utökning av tid. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist med redaktionellt fokus till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som Content Specialist för Veidekkes vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete, är driven och har intresse för att producera text, foto och film. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti och 12 månader framåt.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Visual Product Designer till BBH Stockholm

We are seeking a Product Designer with a love for crafting stellar digital experiences and bringing UI to life through motion and pixel perfect implementation. Not only are you a brilliant craftsperson, you are also a team player driven by passion and curiosity that inspires your fellow colleagues to collaboratively create world-class work.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Interim Kommunikatör till uppdrag inom förmögenhetsrådgivning

Nu söker vi en senior kommunikationskonsult som är van att driva flera olika kommunikationsprojekt operativt som strategiskt med fokus på varumärkeskännedom, PR och produktion av innehåll i digitala kanaler såväl som tryckta/traditionella. Det här är ett heltidsuppdrag på minst 6 månader genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer